Ο ιδρυτής της Amazon εξακολουθεί να απέχει από φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες

Ο χωρισμός της Μακένζι και του μεγιστάνα Τζεφ Μπέζος, έχει συζητηθεί κατά κόρον στα διεθνή ΜΜΕ αλλά και στα social media. Αιτία ο παράνομος δεσμός του ιδρυτή της Amazon με τη Λόρεν Σάντσεζ, που έβαλε τέλος σε έναν γάμο 26 ετών. Ωστόσο και η Μακένζι Μπέζος, δεν θα μείνει…ανικανοποίητη.

Μάλιστα δήλωσε πρόσφατα πως σκοπεύει να δώσει τη μισή της περιουσία για αγαθοεργίες, κάτι που ο Τζεφ έχει αποφύγει διακριτικά να κάνει, παραμένοντας ένας από τους ελάχιστους πραγματικά μεγιστάνες που δεν έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία των Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ να δωρίσουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι της γης μισά από τα δισεκατομμύριά τους για καλό σκοπό.

Η Μακένζι αποκάλυψε πως έγινε μέρος της φιλανθρωπικής δράσης Giving Pledge και δεσμεύτηκε να δώσει κατά τη διάρκεια της ζωής της τα μισά από τα 37 δισ. δολάρια της προσωπικής της περιουσίας, σύμφωνα πάντα με την τελευταία αποτίμηση της μετοχής της Amazon.

«Θα συνεχίσω με τη φιλανθρωπία μέχρι να αδειάσει το χρηματοκιβώτιό μου», κατέληξε στην επιστολή της η γυναίκα που συνέβαλλε τα μέγιστα στην ίδρυση και τη λειτουργία του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς ήταν πάντα κάτι παραπάνω από απλή σύζυγος του Μπέζος.

Στο Giving Pledge των Γκέιτς και Μπάφετ, που μετρά πια μία σχεδόν δεκαετία, έχουν ήδη υπογράψει μια σειρά από τις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου, αλλά και κροίσοι του τεχνολογικού κόσμου, όπως ο Mark Zuckerberg του Facebook, ο συνιδρυτής της Airbnb, Brian Chesky, και ο συνιδρυτής του LinkedIn, Reid Hoffman.

H Μακένζι Μπέζος και τα λεφτά της αποζημίωσης από το διαζύγιο με τον Τζεφ – News.gr

Ο Τζεφ Μπέζος των 114 δισ. δολαρίων παραμένει ο μόνος μεγιστάνας του δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg που δεν έχει ενταχθεί στο φιλανθρωπικό κεφάλαιο! Πιθανότατα γιατί τα δίνει μόνος του, όπως αυτά τα 2 δισ. δολάρια που χάρισε τον Σεπτέμβριο του 2018 για καλό σκοπό και αντιπροσώπευαν τότε το 1,3% της περιουσίας του.

Παρά ταύτα, επαίνεσε στο Twitter την πρώην σύζυγό του για τη δέσμευσή της να τα δώσει στο Giving Pledge…

Σχετικά Tags

Τζεφ Μπέζος Μακένζι Μπέζος

Source link

Αρθογράφος και YouTuber για το site https://trelogatos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.