Πέτρινα σπίτια, γραφικά εκκλησάκια φωλιασμένα στους λόφους, πολύχρωμα ψαροκάικα και καταγάλανα νερά

Η Πούσισκα είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα του νησιού Μπραν στην Κροατία. Βρίσκεται μεταξύ Postira και Povlja στο κέντρο ενός όρμου. Η Πούσισκα είναι ένας ιδανικός τόπος διακοπών μακριά από την πολύβουη ζωή της πόλης που προσφέρει χαλάρωση στην όμορφη φύση. Τα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως ο βωμός του Δία και ο ρωμαϊκός επιτάφιος, μαρτυρούν την ταραχώδη ιστορία της Πούσισκα. Αυτό το θέρετρο έχει γίνει το πολιτιστικό κέντρο του νησιού Μπρακ.

Να επισκεφθείτε

Αξίζει να επισκεφθείτε το κάστρο Ciprijan Žuvetić που χρονολογείται από το 1467 και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής, καθώς και το παλάτι της οικογένειας Μόρο.

Το λιμάνι της Πούσισκα, το «λιμάνι του κάστρου» όπως ονομάστηκε χτίστηκε τον 16ο αιώνα και αποτελούνταν αρχικά από δεκατρείς πύργους. Ο ναός του Αγίου Γερολιμάτου χτίστηκε το 1566 ενώ σήμερα αποτελεί το σημαντικότερο εκκλησιαστικό μνημείο του χωριού.

Και όμως αυτό το νησί δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στην Κροατία – News.gr

Η Πούσισκα αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ καθώς στα τιρκουάζ νερά της μπορείτε να κάνετε καταδύσεις και θαλάσσιο σκι.

Προσφέρει πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το Καλοκαίρι του Πολιτισμού, τη Διεθνή Θερινή Σχολή Μουσικής και το Φεστιβάλ Καλοκαιρινής Μουσικής Brač.

Και όμως αυτό το νησί δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στην Κροατία – News.gr

Η ηρεμία του τόπου, τα γραφικά τοπία των κοντινών όρμων και τα πολυάριθμα εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακά δαλματικά φαγητά θα κάνουν το ταξίδι σας μια αξέχαστη εμπειρία.

Και όμως αυτό το νησί δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στην Κροατία – News.gr

Σχετικά Tags

Κροατία

Source link

Αρθογράφος και YouTuber για το site https://trelogatos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.